zaterdag 7 april 2012

recensie: Ik wil trouwen



In ik wil trouwen vertelt Ghada Abdel Aal haar verhaal. In het conservatieve Egypte mag een man openlijk zeggen dat hij wil trouwen, terwijl dit niet gepast is voor de vrouw. Daarnaast moeten vrouwen het nog steeds hebben van gearrangeerde ontmoetingen met potentiƫle partners die door familie of vrienden zijn uitgekozen. Ghada wil niet trouwen omdat ze kinderen wil of omdat ze zich los wil maken van haar familie, maar zij vindt dat ze recht heeft om te trouwen.
Ghada houdt een blog bij over haar zoektocht naar een geschikte echtgenoot. In haar blog beschrijft ze mannen die zich als huwelijkskandidaat aandienen. Eerst krijgt ze een aanzoek van een humeurige arts, die volgens de sharia leeft en haar als derde vrouw wil. Dan ontmoet ze een politieman die haar streng in de ogen kijkt en die heel de familie van tevoren heeft laten natrekken. Bij haar derde aanzoek zet een man tijdens zijn eerste bezoek ongevraagd de tv aan om naar een voetbalwedstrijd te kijken. Haar vierde huwelijkskandidaat lijkt perfect te zijn, hij is arts. Dan komt ze per toeval erachter dat zijn vader een arts is en dat deze mislukte huwelijkskandidaat zijn middelbare school niet eens heeft afgemaakt. Hij gebruikt zijn vaders praktijk om indruk te maken op vrouwen. Vervolgens wordt Ghada beroofd in de bus door een potentiƫle huwelijkskandidaat. Ze werkt in een apotheek en is verliefd op haar knappe baas, Aiman. Hij is de enige mannelijke werknemer bij hun op kantoor. Ze denkt dat Aiman haar leuk vindt, maar zij weet niet dat hij eigenlijk haar beste vriendin Nora leuk vindt. Zo verwerkt ze een lange reeks teleurstellingen.
Ghada wordt de nieuwe Bridget Jones genoemd. Ik wil trouwen! werd een groot succes in Egypte en daarbuiten.
Dit boek is verkrijgbaar in de boekwinkels voor € 16,50,-.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

binnen 24 uur een reactie

Mijn foto
Hallo allemaal, Wij zijn drie meiden die deze blog beheren. Sherry, Ikra & Hina. Wij hebben alledrie iets gemeen: lezen.

Bloglovin

Volgers